Wat is een orgonite piramide?

Heb je ooit gehoord van het begrip "orgonite"? Het is een energetisch hulpmiddel dat vandaag de dag populair wordt in de wereld van kristalhelende therapie.

Maar wat is orgonite precies? En hoe kan het jou ten goede komen?

Wat is Orgonite: Betekenis, Voordelen en Gebruik

Orgonite is een woord dat is afgeleid van de termen "organisch" en "metaal." Het verwijst naar een combinatie van organisch materiaal vermengd met anorganisch materiaal. Het organische materiaal is meestal kwarts of hars. Aan de andere kant omvat het anorganische materiaal metaalsnippers. Deze combinatie kan worden gevormd tot diverse vormen, zoals orgonite hangers, ronde bollen en orgonite piramides.

 

Orgonite versus Orgone: Wat is het Verschil?

Orgonite is een term die vaak verward wordt met orgone. Om de verwarring weg te nemen, laten we deze twee belangrijke begrippen definiëren. Orgone is een natuurlijke vorm van energie die wordt gezegd de bron te zijn van alle genezing. Het is vergelijkbaar met andere universele levenskrachten, zoals prana, reiki of chi, maar krachtiger. Orgonite is een combinatie van metaal en hars die wordt gebruikt om orgone-energie op te wekken.

Kort gezegd is orgonite een instrument om orgone-energie aan te trekken.

 

Hoe Werkt Orgonite?

Orgonite werkt door je orgone-energieveld in balans te brengen. Door organische en anorganische materialen te combineren, zal het negativiteit in de omgeving zuiveren terwijl het positiviteit aantrekt. Velen geloven dat het organische materiaal in orgonite verantwoordelijk is voor het opnemen van positieve orgone-energie. Ondertussen verspreidt het anorganische materiaal de goede energie. Wanneer geïnfuseerd met edelstenen en kristallen, wordt orgonite ook een krachtig hulpmiddel voor genezing in bepaalde situaties. In essentie genereert orgonite positieve energie om negativiteit te zuiveren, wat op zijn beurt verschillende voordelen teweegbrengt.

Wat Doet Orgonite?

Het belangrijkste doel van orgonite is de kwaliteit van leven fysiek, mentaal en spiritueel te verbeteren.

Hier zijn enkele bekende voordelen van orgonite:

 • Beschermt tegen elektromagnetische frequenties (EMF's)
 • Balanceert het energieveld
 • Zuivert de omgeving
 • Bevordert een goede nachtrust
 • Moedigt ontspanning aan
 • Verlicht stress en angst
 • Verlicht pijn
 • Trekt geluk, liefde en overvloed aan
 • Verbetert spiritueel bewustzijn

 

Bescherming tegen EMF's

Velen geloven dat orgonite helpt om je te beschermen tegen schadelijke straling, zoals EMF's.

Balanceren van het energieveld

Orgonite werkt om negatieve energie te verminderen door positieve orgone aan te trekken, wat op zijn beurt bijdraagt aan een betere gezondheid en welzijn.

Zuiveren van de omgeving

De positieve energie van orgonite verdrijft negativiteit en zou de lucht, het water en het plantenleven om je heen ontgiften.

Verbeteren van de slaap

Door de omgeving te zuiveren, helpt orgonite ontspanning te bevorderen, wat de kwaliteit van je slaap kan verbeteren.

Inspirerende helende effecten

De verschillende kristallen die met orgonite kunnen worden geïnfundeerd, helpen ook bij het genezen van aandoeningen die je mogelijk ervaart.

Aantrekken van geluk, liefde en overvloed

Veel orgonite-piramides, kettingen en bollen zijn ontworpen met gunstige symbolen om geluk aan te trekken, zoals het ohm-symbool, de Metatron-kubus en de levensboom, onder andere.

Bevorderen van spiritueel bewustzijn

Orgonite kan je helpen je meer verbonden te voelen met het universum door je intuïtie en spiritualiteit te verbeteren.

Orgonitekristallen

De meeste orgonite-piramides en kettingen op de markt zijn niet alleen gemaakt van hars en metaalsnippers. Ze zijn ook doordrenkt met helende kristallen.

Elke steen inspireert verschillende helende effecten, ik bespreek kort de meest gebruikte edelstenen :

 • Amethist: Zuivert negatieve energieën.
 • Zwarte obsidiaan: Absorbeert negatieve trillingen en aardt.
 • Zwarte toermalijn: Beschermt tegen ongewenste frequenties.
 • Citrien: Een steen voor welvaart die de energie van je intentie absorbeert en versterkt.
 • Bergkristal: De "meester-genezer" wordt gebruikt om helende energie te versterken.
 • Groene jade: Een koesterende steen die financiële groei aanmoedigt.
 • Groene aventurijn: Een steen van geluk en kansen en het hart.
 • Labradoriet: Bevordert balans en bescherming.
 • Lapis lazuli: Biedt spirituele bescherming.
 • Malachiet: Bevordert positieve transformatie.
 • Rozenkwarts: De steen van liefde, gebruikt om het hart te openen.
 • Seleniet: Zuivert negativiteit.
 • Tijgeroog: Inspireert moed, zelfvertrouwen en helderheid.

 

Hoe gebruik je orgonites?

Zoals hierboven vermeld, is orgonite verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Dit betekent dat er verschillende manieren zijn om het in je dagelijks leven te gebruiken.

Plaats bijvoorbeeld orgonite-piramides in je buurt

Orgonite-piramides zijn een geweldig instrument om positieve orgone-energie door elke ruimte te leiden. Je kunt er een in je huis of kantoor plaatsen, zodat het positieve energie door de hele ruimte verspreidt.

Waar je het plaatst is belangrijk om specifieke energieën om je heen te activeren. Bijvoorbeeld, het plaatsen van orgonite bij je Wi-Fi-router, computer of tv stelt orgonite in staat om je te beschermen tegen schadelijke straling. Aan de andere kant, wanneer je het bij je bed plaatst, helpt het bij een goede nachtrust en ontspanning.

Draag orgonite-hangers en kettingen

Het dragen van orgonite-accessoires is ideaal als je constant heling en bescherming in je leven wilt. Door een orgonite-hanger te dragen, kun je het hulpmiddel altijd en overal dicht bij je houden.

Dit betekent dat je altijd beschermd bent tegen negatieve energie terwijl je tegelijkertijd positieve orgone genereert. Dit stelt je in staat om het meeste uit je orgonite-hulpmiddel te halen.

Zet orgonite oplaadschijven in je keuken

De oplaadschijf orgonites kunnen worden geplaatst in je keuken om voedsel op te laden met goede energie. En ze zuiveren het van negatatieve energie die er nog an kleeft doordat het bijvoorbeeld in de winkel of de vrachtauto is geweest.

Plaats orgonite anti-wifi schijven

Plaats orgonite anti-wifi schijven strategisch in je huis om bescherming te bieden tegen de schadelijke straling van draadloze apparaten. Deze schijven, doordrenkt met orgonite energie, werken als schilden en verminderen de impact van EMF-straling, waardoor een gezondere en harmonieuzere leefomgeving ontstaat. Of je ze nu in de buurt van je router, computer of andere wifi-bronnen plaatst, orgonite anti-wifi schijven kunnen helpen om de elektromagnetische belasting in je huis te verminderen en je welzijn te bevorderen.

Hoe te zorgen voor je orgonite?

Orgonites kunnen lange tijd worden gebruikt. Echter, je dient het hulpmiddel op de juiste manier te onderhouden om de effectiviteit te behouden.

Orgonites schoonmaken

Omdat een orgonite zelfreinigend is, hoeft u de orgonite nooit te ontladen en reinigen zoals bij edelstenen wel nodig is. De orgonite transformeert de energie constant naar een hoger niveau. Toch kan het goed zijn om ongeveer 1 keer per jaar de orgonite ’s nachts op de vensterbank in het maanlicht te zetten. Voor normaal schoonmaken is het beste een doekje met wat water te gebruiken en geen chemische reinigingsmiddelen.

De orgonites dienen voorzichtig behandeld te worden

Orgonite is gemaakt van een kwetsbaar materiaal, zet u daarom altijd de orgonites voorzichtig neer zodat er op den duur geen stukjes aan de onderkant gaan afbreken en behandel ze voorzichtig.

Je orgonites programmeren met extra intenties

De orgonites zijn al opgeladen met positieve energie dus dit hoeft eigenlijk niet. Maar je mag ook nog zelf je intentie aan een orgonite voorwerp meegeven als je dat graag wilt. Doe een meditatie met de orgonite vlak voor je. Vraag de kosmos het te programmeren met een specifieke energie en intentie die goed zijn voor jou.
 

Orgonite kristallen schedels

Orgonite kristallen schedels worden vaak gebruikt voor meditatie en spiritueel werk. Ze kunnen helpen bij het vergroten van intuïtie, het ontwikkelen van spiritueel bewustzijn en het bevorderen van emotioneel evenwicht. Bovendien worden ze ook vaak ingezet om negatieve energieën te transmuteren en de omgeving te zuiveren. In mijn webshop biedt in diverse schedels/skulls aan en ook prachtige drakenschedels.

 

Orgonite als krachtig hulpmiddel in je leven

Samengevat is orgonite een krachtig hulpmiddel dat je kan helpen je gezondheid en je leven in het algemeen te verbeteren. Het fijne aan de helende orgonites is dat het op verschillende manieren kan worden gebruikt. Door orgonite te gebruiken voor waar het het beste in is - positieve energie genereren - wordt het leven eenvoudiger, omdat je beschermd, genezen en gezuiverd wordt op elk gebied van je welzijn.

 

orgonite priamide van orgonitehealing webshop