Tarot cursus

tarotcursus haarlem

Met deze cursus duikt u in de wereld van tarot met zijn symboliek, archetypen, betekenissen, kleuren en verhalen.

 

U leert op een professionele manier een tarotlegging te doen en de kaarten te vertalen naar een antwoord op de vraag die gesteld is. We oefenen met verschillende tarotleggingen zodat u zich aan het eind van de cursus zelfverzekerd voelt in het doen van een tarotlegging.

 

Misschien heeft u net als ik ooit een tarotspel gekocht en bent u enthousiast aan de gang gegaan om vervolgens te ontdekken dat het erg moeilijk was de kaarten te interpreteren. De betekenis in de boeken gaf weinig duidelijkheid en stond bijvoorbeeld ver af van uw vraag. Ook met de afbeeldingen kon u weinig. U bent zeker niet de enige die met dit probleem zit. Een cursus volgen kan u meer duidelijkheid geven over de tarot en hoe u een legging kunt doen en de kaarten kunt “lezen”. Dan gaat er een nieuwe wereld van inzichten open.

 

We oefenen met verschillende leggingen zoals een carrière legging, een jaarhoroscoop legging en het keltisch kruis. Door het veelvuldig oefenen tijdens de les zult u merken dat aan het einde van de cursus Tarot een tarotlegging geen geheimen meer voor u heeft.

 

Het is een praktijkgerichte cursus en u leert de kaarten te duiden via de betekenis van de kaart maar vooral via uw intuïtie. Er wordt aandacht besteed aan de grote arcana, de elementkaarten (de kleine arcana) en de hofkaarten. Gezamenlijk geven zij een compleet verhaal in een legging.

 

U leert het volgende:
Kennis van de grote arcana
Kennis van de kleine arcana
Het levensverhaal van de nar
De symboliek en archetypen
Hoe u een kaart kunt lezen
Hoe u een tarotlegging kunt doen
Hoe u professioneel een lezing doet

 

 

De tarot stelt ieders persoonlijke levensweg voor. Het kan helpen duidelijkheid te geven over het levenspad en welke kwaliteiten u in uzelf nog kunt ontwikkelen. Een reis in de tarot is tegelijkertijd een reis in uzelf, het leven en het onderbewustzijn. Het brengt u in contact met het hart en gevoel. U zult merken dat het werken met de tarot ook een ontwikkelingsreis in uzelf is met levensinzichten die u misschien niet verwacht.

 

De tarotcursus geeft een prachtige verdieping in uw spirituele ontwikkeling. U begrijpt levensprocessen beter en uw contact met de spirituele kennis wordt vergroot.

 

We werken met de Rider Waite tarot, het bekendste tarotspel. Het is handig als u dit spel aanschaft en op de cursusdag meeneemt.

 

Deze cursus wordt op aanvraag gegeven als u zich aanmeld met minimaal 2 personen.

De groepen blijven klein zodat er voldoende aandacht is voor ieders vragen.

 

U krijgt een uitgebreide informatiemap mee. Na de cursus heeft u een gedegen kennis van de Tarot en kunt u een professionele legging doen.

 

Als u zelf uw lunch meeneemt dan zorg ik voor koffie/thee en vegetarische biologische soep. Het is fijn als u zelf uw Rider Waite deck meeneemt. 


Tarot cursus (grote en kleine arcana)
Tijdsduur: 1 dag (10.00-16.00/17.00)
Kosten: 175 euro
Inclusief: uitgebreide documentatie, koffie, thee en versnaperingen

  • U kunt bellen/mailen voor een geschikte datum