Tarot cursus

tarotcursus haarlem

Met deze cursus duik je in de wereld van tarot met zijn symboliek, archetypen, betekenissen, kleuren en verhalen.

 

Je leert op een professionele manier een tarotlegging te doen en de kaarten te vertalen naar een antwoord op de vraag die gesteld is. We oefenen met verschillende tarotleggingen zodat je je aan het eind van de cursus zelfverzekerd voelt in het doen van een tarotlegging.

 

Misschien heb je net als ik ooit een tarotspel gekocht en ben je enthousiast aan de gang gegaan om vervolgens te ontdekken dat het erg moeilijk was de kaarten te interpreteren. De betekenis in de boeken gaf weinig duidelijkheid en stond bijvoorbeeld ver af van jouw vraag. Ook met de afbeeldingen kon je weinig. Je bent zeker niet de enige die met dit probleem zit. Een cursus volgen kan meer duidelijkheid geven over de tarot en hoe je een legging kunt doen en de kaarten kunt “lezen”. Dan gaat er een nieuwe wereld van inzichten open.

 

We oefenen met verschillende leggingen zoals een carrière legging, een jaarhoroscoop legging en het keltisch kruis. Door het veelvuldig oefenen tijdens de les zul je merken dat aan het einde van de cursus de tarot en een tarotlegging geen geheimen meer voor je heeft.

 

Het is een praktijkgerichte cursus en je leert de kaarten te duiden via de betekenis van de kaart maar vooral via jouw intuïtie. Er wordt aandacht besteed aan de grote arcana, de elementkaarten (de kleine arcana) en de hofkaarten. Gezamenlijk geven zij een compleet verhaal in een legging.

 

Je leert het volgende:
Kennis van de grote arcana
Kennis van de kleine arcana
Het levensverhaal van de nar
De symboliek en archetypen
Hoe je een kaart kunt lezen
Hoe je een tarotlegging kunt doen
Hoe je professioneel een lezing doet

 

 

De tarot stelt ieders persoonlijke levensweg voor. Het kan helpen duidelijkheid te geven over het levenspad en welke kwaliteiten je in jezelf nog kunt ontwikkelen. Een reis in de tarot is tegelijkertijd een reis in jezelf, het leven en het onderbewustzijn. Het brengt je in contact met het hart en gevoel. Je zult merken dat het werken met de tarot ook een ontwikkelingsreis is met levensinzichten die je misschien niet verwacht.

 

De tarotcursus geeft een prachtige verdieping in jouw spirituele ontwikkeling. Je begrijpt levensprocessen beter en het contact met de spirituele kennis wordt vergroot.

 

We werken met de Rider Waite tarot, het bekendste tarotspel. Het is handig als je dit spel aanschaft en op de cursusdag meeneemt.

 

Deze cursus wordt op aanvraag gegeven als je je aanmeld met minimaal 2 personen.

De groepen blijven klein zodat er voldoende aandacht is voor ieders vragen.

 

Je krijgt een uitgebreide informatiemap mee. Na de cursus heb je een gedegen kennis van de Tarot moet je thuis veel oefenen en kun je als je meer zelfvertrouwen hebt opgebouwd een professionele legging doen.

 

Het is fijn als je zelf je Rider Waite deck meeneemt. 

Tarot cursus (grote en kleine arcana)
Tijdsduur: 3 ochtenden (9.30-12.00)
Kosten: 375 euro
Inclusief: uitgebreide documentatie, koffie, thee en versnaperingen

  • Je kunt bellen/mailen voor een geschikte datum. Deze cursus geef ik op aanvraag aan minimaal 2 personen.