Saturnus en het hartchakra

Saturnus wordt vaak geasocieerd met limitaties, karma en moeite moete doen voor iets. Maar saturnus heeft ook een diepere laag aan kennis.

 

Saturnus, de zesde planeet van ons zonnestelsel, heeft een mysterieus hexagram op zijn noordpool, dat werd ontdekt door de Cassini-Huygens-missie. Het hexagram, een zeshoekige geometrische vorm, is een symbool dat al eeuwenlang wordt geassocieerd met mystiek en esoterische kennis. Het staat bekend als het 'Zegel van Solomon' en wordt geassocieerd met de balans tussen hemel en aarde, het goddelijke en het menselijke, en de verbinding van tegenstellingen.

 

De aanwezigheid van het hexagram op Saturnus lijkt een symbolische brug te creëren tussen de spirituele betekenissen van het hartchakra en de diepere mysteries van het universum. Het suggereert dat Saturnus een kosmisch portaal is dat ons uitnodigt om ons bewustzijn te verruimen en een diepere verbinding met ons hart en de hogere werelden te ervaren.

 

Het openen en evenwicht brengen van het hartchakra kan leiden tot diepere empathie, vergeving en harmonie in relaties.

 

De energetische resonantie tussen Saturnus en het hartchakra kan ons aansporen tot innerlijke groei. Om deze verbinding met Saturnus en het hartchakra te verkennen, kunnen we meditatie, visualisatie en bewust ademwerk beoefenen. Door onszelf af te stemmen op de energieën van Saturnus en het hartchakra, kunnen we ons openstellen voor de subtiele lagen van het hartchakra.

 

satrunus en hartchakra reiki