Chakra affirmaties

Chakras zijn energiecentra in ons lichaam. Wanneer ze in balans zijn, voelen we ons gezond en goed. Wanneer ze uit balans zijn, kunnen we vaak last hebben van vermoeidheid, ziekte en voelen we ons niet onszelf.

 

Je kunt de chakra's, naast het gebruiken van orgonites, ook extra ondersteunen met affirmaties.

 

Het eerste chakra, de wortelchakra. Deze bevindt zich aan de basis van de wervelkolom, en de kleur die ermee geassocieerd wordt is rood. De affirmatie die je nu aan jezelf gaat herhalen, hardop of in gedachten, is: "Ik ben gegrond, veilig en diep geworteld in de overvloed van het leven."

 

De sacrale chakra. Deze bevindt zich net onder je navel en is geassocieerd met de kleur oranje. De affirmatie is: "Ik omarm plezier, passie en creativiteit in alle aspecten van mijn leven."

 

Het zonnevlechtchakra, net boven je navel. Deze chakra wordt geassocieerd met de kleur geel. De affirmatie is: "Ik ben zelfverzekerd, krachtig en volledig in controle over mijn eigen leven."

 

Het hartchakra, geassocieerd met de kleur groen en die bevindt zich in het gebied rond het midden van de borst. De affirmatie om deze chakra in balans te brengen is: "Ik geef onvoorwaardelijke liefde en ontvang het, en mijn hart staat open voor liefde."

 

De keelchakra, die zich bevindt aan de basis van de keel. De kleur die ermee geassocieerd wordt, is blauw. De affirmatie die je kunt gebruiken om deze chakra snel en gemakkelijk in balans te brengen is: "Ik uit mezelf waarheidsgetrouw en authentiek, en mijn stem wordt gehoord met duidelijkheid."

 

Het derde oog, het gebied tussen de wenkbrauwen. Dit is verbonden met de kleur paars. De affirmatie die we voor dit gebied gaan gebruiken is: "Ik vertrouw op mijn intuïtie en heb een heldere visie voor mijn pad vooruit."

 

Het zevende chakra, de kruinchakra, die zich bevindt aan de bovenkant van het hoofd en geassocieerd wordt met de kleur wit. De affirmatie voor deze chakra die je duidelijk en met intentie herhaalt, is: "Ik ben verbonden met de goddelijke wijsheid en ik ben één met het universele bewustzijn."

 

Probeer de kleuren voor te stellen terwijl je de affirmaties uitspreekt, adem diep in en geniet echt van dit moment van zelfzorg.

 

chakras healing reiki haarlem