Consistente boodschappen van veiligheid

Wat kun je doen om je beter te voelen, ook al heb je chronische pijn of vermoeidheid?

Ik heb net een heleboel dingen bedacht, dus ik heb een lijst:

 • Lachen: Wanneer je lacht, zullen de hersenen veiligheid voelen, omdat lachen over het algemeen betekent dat dingen goed zijn, toch?

 • Geruststellende woorden: Het is goed, er is niets mis met jou, er gebeurt niets gevaarlijks, dit zijn gewoon sensaties, ze zijn niet leuk, maar het zijn gewoon sensaties. Is het niet fascinerend hoe ze omhoog gaan, omlaag gaan, soms bewegen, soms hetzelfde blijven? Wanneer we worden afgeleid, gaan ze soms weg, maar over het algemeen zijn geruststellende woorden, dit zijn boodschappen van veiligheid.

 • Ademen: en paar mooie diepe ademhalingen. Wanneer je rustig ademt, niet oppervlakkig maar rustig en volledig, ben je veilig. Ademen is een boodschap van veiligheid.

 • Een ontspannen lichaam: Wanneer je lichaam in een ontspannen houding is, spieren zijn niet gespannen, is het een boodschap van veiligheid. Het tegenovergestelde is gespannen zijn en oppervlakkig ademhalen, en je hersenen zullen geen veiligheid interpreteren met dat, dus dat is echt belangrijk.

 • Zelfliefde en zelfliefde: Jezelf knuffels geven is prachtig. Jezelf op de rug kloppen, een zachte streling, soms je hand op je hart houden terwijl je ademt, voelt als een knuffel.

 • Focus op positieve sensaties, zelfs als bijvoorbeeld je rug pijn doet, soms is het focussen op delen van je lichaam die helemaal goed aanvoelen een goede manier om een boodschap van veiligheid te sturen.

 • Visualiseren en het beste verwachten: Vaak stellen we ons het ergste voor, vooral als we chronische symptomen of chronische pijn hebben. We verwachten het ergste, maar dat is een boodschap van gevaar. Het is waarschijnlijk om je hersenen en zenuwstelsel hoger in alertheid en gevoeligheid te sturen, niet kalmeren. Dus het beste verwachten, lachen en een goed resultaat visualiseren, dat is zeker geweldig.

 • Onze emoties voelen: Waarom is dat een boodschap van veiligheid? Veel van ons hebben lang geleden geleerd dat onze emoties voelen gevaarlijk is. Dus exposuretherapie om onze eigen emoties te voelen leert uiteindelijk de hersenen dat emoties veilig zijn.

 • Niet geloven in onze negatieve gedachten: Vaak zit onze mentale toestand vol catastrofale gedachten, zorgwekkende gedachten, angstige gedachten, verwachten van het ergste gedachten, leugens over ons lichaam, leugens over ons vermogen om beter te worden. Als we die negatieve gedachten niet geloven, is dat een boodschap van veiligheid. We kunnen letterlijk die gedachten gewoon voorbij laten gaan."

 • Direct gesprek met je hersenen: Wat bedoel ik daarmee? Ik bedoel een gesprek hebben. "Hey hersenen, ik weet dat er niets mis is met mijn lichaam. Ik weet dat je gewoon overbeschermend bent. Ik hou van je. Ik waardeer dat je probeert me veilig te houden, maar je kunt de pijn of de symptomen uitzetten, want ik ben al in orde. Er is geen reden. Mijn rug is prima, mijn hoofd is prima, mijn elleboog is prima, mijn knie is prima, welk lichaamsdeel je ook dwarszit." Een direct gesprek met de hersenen met specifieke instructies om de pijn uit te schakelen.

 • Krachtige lichaamshouding: Wat bedoel ik daarmee is dat we onze fysiologie kunnen gebruiken om onze psychologie te veranderen. Dus grappend over de supermanhouding, de wonder woman-houding, schouders naar achteren of Rocky Balboa, juist, krachtige fysiologie zal ons sterker doen voelen, en dat is een boodschap van veiligheid.

 • Lachen: Juist, lachen met vrienden, familieleden, redenen vinden om te lachen, dat zijn boodschappen van veiligheid.

 • Verbinding met anderen: Juist, niet praten over je symptomen of pijn, niet praten over hoe slecht je leven is, maar echt contact maken met anderen, grappige verhalen delen, praten over de goede dingen, verbinding met anderen helpt echt.

 • Muziek: Luister naar muziek, als je kunt, vrolijke muziek, blije muziek, maar let op de tekst, is de tekst positief dan draagt het bij aan je goed voelen.

 • Natuur: Zonneschijn en buiten zijn is kalmerend, het is een boodschap van veiligheid.

 • Normale dingen doen: Gewoon reguliere dingen doen. Wanneer je normale dingen gaat doen, denkt de hersenen, wow, we doen normale dingen, dat is een boodschap van veiligheid.

 • Je leven leven in plaats van repareren: Als alles wat je de hele dag doet, je schrijft en mediteert en leest en studeert en luistert naar podcasts en video's bekijkt en je probeert te repareren, overtuig je eigenlijk je hersenen ervan dat je kapot bent, zoveel dat je reparatie nodig hebt. t.

 • Niet praten over symptomen: Ik heb dat kort aangestipt, maar de beste manier om over onze pijn of symptomen te praten, is zo min mogelijk, en wanneer we dat doen, zal de hersenen waarnemen dat deze symptomen of pijnen niet langer belangrijk zijn omdat ze er niet over praten.

 • Plezier hebben ondanks de pijn.

 • Weten dat het tijdelijk is: Herinner jezelf eraan dat dit allemaal tijdelijk is, dit zal ook voorbijgaan. Hoe weet je dat? Omdat je op de juiste weg bent.

 • Grappige shows bekijken: op YouTube, Netflix, kijk naar iets grappigs, lach, vind een reden om te glimlachen.

 • Alles wat je laat voelen dat je sterk en capabel bent en niet gebroken, is ook een boodschap van veiligheid. Dus deze dingen zijn behoorlijk eenvoudig. Vraag jezelf af: maakt wat ik doe me banger of minder bang? Laat het me sterker of zwakker voelen?"

 

positieve teksten haarlem