De voeten zijn een spiegel van het lichaam. Ziekten en zwakheden van het lichaam en de geest maken zich kenbaar doordat de corresponderende punten op de voet gevoelig worden, Dit merkt de cliŽnt doordat een bepaald punt pijnlijk kan voelen en de behandelaar merkt het doordat het punt anders aanvoelt dan bij een gezond punt. Zo kan bijvoorbeeld het harder aanvoelen van een punt wijzen op stramheid of het zachter aanvoelen kan duiden op een gebrek aan energie in het orgaan.


Voetreflexmassage is het masseren van de reflexpunten van de voeten. Het masseren van deze punten heeft een stimulerende werking naar het corresponderende punt in het lichaam. Daardoor wordt de natuurlijke manier van genezing geactiveerd.

Reacties:


Naast een puur technische kijk op voetreflex (welke organen worden waar gespiegeld in de voet) wordt er ruimschoots aandacht besteed aan het voelen en interpreteren van wat je voelt in de voet. Hiervoor dien je een bepaalde gevoeligheid in je vingers te hebben. 

Omdat mensen die ooit een cursus Reiki gedaan hebben dat gevoel beter hebben, is het bij deze cursus aan te bevelen van te voren tenminste Reiki I gedaan te hebben. Ook is het fijn Reiki te kunnen omdat voetreflexologie en Reiki elkaar mooi aanvullen. Bij het geven van een voetreflexmassage geef je namelijk automatisch Reiki, dus de cliŽnt zal er dubbel van profiteren. Het is niet verplicht Reiki te hebben, maar het verdient wel aanbeveling.

De cursus voetreflexologie duurt een weekend. De kosten zijn 175 euro.

Neem iedere les 2 handdoeken en een natuurlijke massageolie mee.

Voetreflex cursus
Tijdsduur: 1 weekend (10.00-16.00)
Kosten: 175 euro
Inclusief: documentatie, koffie, thee en versnaperingen en soep tijdens de lunch
Geplande data: