"Ik heb de cursus als zeer interessant ervaren met een goede balans van theorie en praktijk. Dit alles in een ongedwongen prettige sfeer. Dank daarvoor!"
Marian Hendriks

Ik heb bij Silvia Reiki I en Reiki II gedaan.
Het is een enorme verrijking in mijn leven. Ben me nog meer bewust geworden van alle mooie kanten van het leven. En vind het heerlijk dat ik hiermee ook andere mensen een klein beetje kan laten voelen hoe heerlijk Reiki is. Amanda

"Ik was zeer ge´nteresseerd in Reiki omdat mijn partner had aangegeven dat ik erg warme handen had als ik mijn handen op haar rug gelegd had.
Ik ben daarom eerst wat boeken gaan lezen over magnetiseren, en ben daar mee aan de slag gegaan.
Om mezelf beter te ontwikkelen ben ik de cursus Reiki I bij Silvia gaan volgen.
Silvia geeft de cursus op een zeer ontspannen manier, en stelt haar cursisten in de gelegenheid op elkaar te oefenen.
Ik was zeer blij dat ik eindelijk de stap had genomen om Reiki te gaan doen.
En ben thuis erg veel gaan oefenen, voornamelijk op mezelf en daarnaast op mijn gezin.
Als mijn dochter weer een onrustige nacht had, gaf ik haar een reiki behandeling.
Ik merkte dat ze er veel baat bij had, en dat haar klachten verminderden. Na een behandeling viel ze weer lekker in slaap.
Ook mijn partner, die veel last heeft van haar reuma, had na een plaatselijke behandeling minder last van pijn, en kon er zo weer even tegen.
Omdat Reiki helemaal bij me past ben ik een jaar later verder gegaan met reiki 2 en uiteindelijk weer een jaar later reiki 3
Je merkt dat de energie steeds krachtiger wordt, en dat ik er steeds sterker van wordt.
Mede door reiki ben ik geestelijk veel rustiger geworden, en sta veel sterker in de maatschappij.
Ik ben Silvia dankbaar, dat ze mij op weg heeft geholpen naar een betere ik."
Ruud Jonkman


"In augustus 2005 heb ik de cursus Reiki I gedaan bij Silvia. EÚn van mijn beste vrienden is zelf Reiki Master en na verschillende gesprekken met hem, werd mijn interesse hiervoor sterk aangewakkerd. Reiki was me eigenlijk onbekend, magnetiseren niet. Bijna alle vrouwen in mijn familie hebben de kracht in hun handen om een ander of jezelf te kunnen helpen. Helaas is dit bij mij op vrij vroege leeftijd de kop ingedrukt, omdat degenen die het toepasten, vaak veel te vaak zelf klachten overnamen van degene die behandeld werd en werd het magnetiseren als iets gevaarlijks gezien. Gelukkig heeft een aantal van mijn familieleden deze mooie gave niet helemaal weggestopt en gebruiken ze het nu op de juiste manier.
Ik wilde de kanalen weer openen die dichtgeslibd waren door de jaren heen en Reiki leek me daarvoor de juiste keuze. De cursus was heerlijk om mee te maken. De cursisten zaten er met ieder een eigen verhaal en een reden om Reiki te kunnen en willen toepassen. Tijdens de cursus drong het alleen maar meer en meer tot me door dat het Úcht iets prachtigs is en dat dit absoluut de juiste keuze was.
Vanaf het moment van de inwijding tot ongeveer een maand hierna, heb ik het ontzettend warm gehad. Bovenop mijn hoofd heb ik ook sindsdien een gloeiend plekje. In het begin voelde het bijna heet, maar zeer zeker niet onprettig. (Tegenwoordig is het lekker warm) Ik ben na deze cursus direct begonnen met oefenen op mezelf en mijn partner, die het destijds absoluut niet geloofde. Nu, een jaar later, vraagt hij zelf om een behandeling als hij het nodig heeft. Ik heb het afgelopen verschillende mensen en dieren Reiki gegeven. Dit varieerde van mensen met verschillende klachten of ziektes en elke reactie is alleen maar positief. Mensen en dieren voelen zich alleen maar beter na Reiki en ik voel me er zelf ook stukken beter door. Mijn artrose/gewrichtspijnen zijn nu zover naar de achtergrond verdrongen dat ik het zelden nog voel of last van stijve vingers heb. En heb ik er een keer last van, dan is het zo weer weg."
Eliza van den Bijlaard