Als mensen erg enthousiast zijn en nog meer mogelijkheden van Reiki willen ontdekken dan kunnen ze verder gaan met de tweede Reiki cursus. Ook deze cursus duurt een dag. U krijgt een inwijding en leert om te gaan met de sterkere energie van Reiki II ten opzichte van Reiki I.

Bij deze Reiki II cursus leert u te werken met symbolen. De symbolen roepen een bepaalde kracht op waardoor u gerichter een healing kunt geven. U kunt de healing dan meer focussen op emoties, lichamelijke klachten of mentale klachten. 

Daarnaast leert u hoe u Reiki op afstand kunt sturen. Via een meditatie en ritueel kunt u iemand die bijvoorbeeld ver weg woont ondersteunen met de Reiki energie. 

U leert tevens hoe trauma's uit het verleden te behandelen zijn en hoe u uzelf kunt beschermen tegen negatieve energieen. Ook wordt besproken hoe u een huis en kamer kunt zuiveren van negatieve energieen.

Het is handig het boek van Diane Stein: de kern van Reiki (EAN 9789401304658 , let op, niet het werkboek met bijna dezelfde titel) aan te schaffen en deze mee te nemen. Dit is het beste en meest complete handboek voor werken met de Reiki healing.

De prijs voor deze cursus die 1 dag duurt is 195 euro. Hierbij inbegrepen is een certificaat. 

De dag duurt van 10.00 tot 15.00/16.00

De volgende data staan gepland (maar komen deze data u niet uit dan kunt u bellen/mailen voor een andere datum):